Forum Icy.pl
Forum polskiego serwisu Icy Tower

Icy Tower ogólnie - Odblokowywanie schodków poprzez grę

Klaudia! - 22 Październik 2005, 11:12
Temat postu: Odblokowywanie schodków poprzez grę
Chodzi o to, ze normalnie sobie gram w Icy Tower'a 1.3 i dochodze spokojnie do lodowych schodkow, a pozniej do drewnianych, po czym spadam... ok! Ale nie o to chdzi.... Chodzi o to, ze bylam juz na drewnianych, a kiedy spadlam to juz chce wejsc do opcji i zmienic typ schodow z lodowych na drewniane i sie nie do, chociaz juz bylam na tych drewnianych, o co chodzi, blagam pomozcie miii... plizzzz...
Robee - 22 Październik 2005, 11:45
Temat postu: Mam dziwny problem...
Heh to nie jest tak ze jak ze jak zaczynasz z lodowatych i wejdziesz na drewniane to Ci sie odblokuja. Musisz albo z kamiennych wejsc na drewniane albo z lodowych na gwiezdne... po prostu 100 floor odblokowujesz lodowe, 200 drewniane itp. rozumiesz nie? ;)
Michal - 25 Grudzień 2005, 17:36
Temat postu: Jak odblokowac dane poziomy? podlogi?
Jak odblokowac dane poziomy? podlogi?
ReVan7 - 25 Grudzień 2005, 17:47
Doskocz do 1000 to bedziesz mial wszystkie ;)
Domia - 25 Grudzień 2005, 18:37
Ewentualnie sciagasz plik, ktory Ci to umozlwi.
mattirab - 25 Grudzień 2005, 21:50
1. Masz werje 1.0 lub 1.1, to nie odblokujesz.
2. Jesli masz inna wersje, to np. zaczynasz od 0 i doskakujesz do 100 lub wyzej. Wtedy w Options -> Game options -> Start floor masz schodki lodowe, jesli potwierdzisz zaczniesz od 0, ale na schodkach lodowych.
3. Jezeli nie chce Ci sie odblokowywac schodkow doskakujac do nich, masz tu link do pliku, ktory Ci umozliwi zaczecie od jakichkolwiek schodkow, niestety zostana skasowane tez Twoje rekordy, gdy bedziesz uzywal owego pliku. To dziala jednak TYLKO w IT 1.2 *LINK* http://www.icy.pl/download_inne.php *LINK*
Pomoglem? :)

ReVan7 - 25 Grudzień 2005, 22:12
Albo ewentualnie mozesz zadzwonic do Syo i poprosic go zeby do ciebie przyjechal i ci odblokowal wszystklie floory :D
Jimena - 8 Styczeń 2006, 18:56
Temat postu: Problem
[shadow=green]Mam problem. Mam ustawione na poczatku drewniane schodki. Przechodze je, przechodze gwiezdne i do chodze mniej wiecej do 240 schodkow rozowych, ale nie moge ustawic, aby gra zaczynala sie od gwiezdnych schodkow.[/shadow]
ReVan7 - 8 Styczeń 2006, 19:36
"gwiezdne" schodki mozesz ustawic dopiero od 300 floora ;)
mattirab - 8 Styczeń 2006, 21:25
To jest wlasnie zamierzony krok tworcow gry, aby nie mozna bylo ustawic dochodzac np. do stu schodkow kolejno lodowych, drewnianych, gwiezdnych itd. Tak wiec wytlumacze to:
Przykladowo zaczynasz od poczatku.
Dochodzisz np. do stu.
Wchodzisz w options i zmieniasz na to, aby gra zaczynala sie od lodowych.
Znow dochodzisz do stu. ALE: NIE DOSZLAS DO DWUSTU! WIEC NIE MOZESZ USTAWIC NOWYCH SCHODKOW.
Jimena napisał/a:
Przechodze je, przechodze gwiezdne i do chodze mniej wiecej do 240 schodkow rozowych, ale nie moge ustawic, aby gra zaczynala sie od gwiezdnych schodkow.

W Twoim wiec przypadku sytuacja wyglada nastepujaco:
dochodzisz do 240 zaczynajac od drewnianych i dochodzisz do rozowo-klejowych. Nie mozesz odblokowac wiec ani GWIEZDNYCH, ani ROZOWYCH. Dlaczego? Obejrzyj to na replayu. Doszlas TYLKO DO DREWNIANYCH ZACZYNAJAC OD POCZATKU! TO SIE LICZY!

ReVan7 - 8 Styczeń 2006, 21:41
mattirab napisał/a:
To jest wlasnie zamierzony krok tworcow gry, aby nie mozna bylo ustawic dochodzac np. do stu schodkow kolejno lodowych, drewnianych, gwiezdnych itd. Tak wiec wytlumacze to:
Dochodzisz np. do stu.
Znow dochodzisz do stu. ALE: NIE DOSZLAS DO DWUSTU! WIEC NIE MOZESZ USTAWIC NOWYCH SCHODKOW.
Jimena napisał/a:
Przechodze je, przechodze gwiezdne i do chodze mniej wiecej do 240 schodkow rozowych, ale nie moge ustawic, aby gra zaczynala sie od gwiezdnych schodkow.

W Twoim wiec przypadku sytuacja wyglada nastepujaco:
dochodzisz do 240 zaczynajac od drewnianych i dochodzisz do rozowo-klejowych. Nie mozesz odblokowac wiec ani GWIEZDNYCH, ani ROZOWYCH. Dlaczego? Obejrzyj to na replayu. Doszlas TYLKO DO DREWNIANYCH ZACZYNAJAC OD POCZATKU! TO SIE LICZY!

Wlasnie to chcialem powiedziec :P

Laura_x - 8 Styczeń 2006, 22:19
Ja tez na poczatku myslalam tak, jak autorka tego topicu :DDDDDD dopiero po jakims czasie skapnelam sie ze cos jest nei tak :DDD ale teraz gram i tak na RT to i tak mam biale schodki caly czas :DDDDD
catek - 22 Styczeń 2006, 02:24
:smile: sprobuj dojsc wyzej i w options sobie zmienisz, logiczne :D ?
catek - 22 Styczeń 2006, 13:42
Temat postu: Mam dziwny problem...
i wlasnie o to chodzi :razz:
Laura_x - 22 Styczeń 2006, 14:02
lkol to przeciez wiadome :PPP ale jak blam jeszcze malo doswiadczonym graczem, to nie dziw, ze myslalam tak, jak autorka :P P
catek - 22 Styczeń 2006, 18:07
:lol: no wow!
catek - 22 Styczeń 2006, 18:11
Tak Laura masz 100% racji, ja tez nie wiedzialem co gdzie i jak :razz:
mattirab - 22 Styczeń 2006, 18:43
Catek. Nie doublepostoj (czyli nie pisz posta pod postem) jesli nie masz WYRA
catek - 22 Styczeń 2006, 20:01
[size=18px][shadow=blue]Mattirab spox ziomie. [/shadow][/size]
Laura_x - 22 Styczeń 2006, 21:29
pisz posty o wiekszej tresci i nie pisz postow zupelnie nic nie wnoszacych do dyskusji tka jak ten powyzszy, bo dostaniesz warna :roll:
catek - 23 Styczeń 2006, 00:49
ok Laura bede moze pisal dlugie :razz: ale o czym pisac, hmmmm?? Ludzie piszcie wiecej pytan, bo ja musze odpowiadac, po to jest forum, ja bym na waszym forum mogl pisac nawet caly dzien :D Pozdro: SaleiB, Laura, Domia, Syo, Patr, Vinyanow no i reszta kogo nie wymienilem. Ok jak maja byc dlugie pisze dalej no ale o czym, jest pozno a ja sobie pisze, wczesniej na czacie bylem waszym. Ok koncze czekam na nowa wersje strony i nowa wersje ICY TOWER 1.3.2 czy na odwrot? :?: :grin:
petr - 25 Styczeń 2006, 19:11
Rozmawialismy juz na privie, wiec wiesz co i jak - posta pisze jako male ostrzezenie dla Ciebie - to wyzej to wspanialy przyklad Twojego nabijania i dblpostowania! (dwa posty pod rzad - w 3 minuty..)
catek - 26 Styczeń 2006, 02:29
:D Petr spoko, ale te ''3 minuty'' to tak w przenosni, to byly ponad 4 godziny, juz nie nabijam postow, bo podobno nie mozna, ok wiem ze nie moge bo ban na kilka godzin, dni, miesiecy, lat, wiekow..... no to nara, jak ja pisze jest 2.30, kurde pozno, a Ty Petr tez na gg jeszcze jestes, heh.
Laura_x - 26 Styczeń 2006, 12:39
kurde ja bym proponowala wywalic kazdy post catka, w ktorym on pisze ze postow nie nabija :roll: kto jest za? :roll: i sorry za offtopa, ale musialam to napisac :wink:
mattirab - 26 Styczeń 2006, 17:56
Laura ja za. Po co on to pisze, to offtop totalny. I zmusza to nas do nabicia, ze tak powiem. Wy w ogole mieliscie tez takie mysli, ze jak odblokujecie lodowe, i z nich dojdziecie do drewnianych, to Wam sie odblokuja drewniane, ja raczej ich nie mialem. A Jimena juz pewnie tu nie wchodzi, wiec i tak dla niej na nic te nasze posty tu... Koniec offtopa!
Zychu - 6 Luty 2006, 14:40
Temat postu: Schodki [odblokowywanie]
Mam problem jestem na takich schodkach "gwiezdne" i przeszlem schodki " klejowe" oraz "kosciane" i mam problem !!!!!!!! Przeszlem je i co... i nic nie odblokowaly sie ani klejowe ani kosciane. Nie wiem dlaczego. Czy ktos moze mi to wytlumaczyc ????????
mattirab - 6 Luty 2006, 17:02
Sluchaj:
Ja w innym temacie napisał/a:
Dochodzisz np. do stu.

Bylo to w innym topicu, tekst moj, a teraz jak jest w Twoim przypadku: Doszedles od gwiezdnych do koscianych, to tak samo, jak od zwyklych do drewnianych, musisz dojsc do 400, a nie do 200, kapujesz?

Laura_x - 6 Luty 2006, 21:32
hehe typowe pytania nowicjusza :P
Robee - 10 Luty 2006, 19:32
Proponuje lekture faq
adamou - 21 Luty 2006, 14:02
mattirab napisał/a:
Dochodzisz np. do stu.
i wlasnie ty mattirab, masz racje :!:

[size=9px][SaleiB] no ma racje i co z tego? kazdy to wiedzial bez twojego posta. Jeszcze jedno takie durnowate wtracenie a dostaniesz warna[/size]

adamou - 23 Luty 2006, 17:27
ReVan7 napisał/a:
"gwiezdne" schodki mozesz ustawic dopiero od 300 floora n

... tak wlasnie chcialem powiedziec ... :wink:

[size=9px][SaleiB] ja chcialem ci powiedziec ze dostajesz warna za nabijanie postow[/size]

albikrew - 23 Styczeń 2007, 23:06
Temat postu: Co z odblokowaniem?
Gram często w IT. Wiem że da się odblokowywać nowe schodki. Na czym to polega że się odblokowują (na razie mam do niebieskich) i czy jest na to kod,mod albo inne oszustwo
mattirab - 25 Styczeń 2007, 18:25
Temat postu: Odp: Co z odblokowaniem?
Jeśli osiągniesz 100 floor, odblokują się lodowe, jeśli 200, drewniane, 300 - niebieskie (gwiezdne), 400 - klejowe, 500 - kostne itd...
dzamper - 25 Styczeń 2007, 20:38
Ej, czemu ktoś wykasował mojego posta? Napisałem to samo do 300 pięter :[
Vinyanov - 26 Styczeń 2007, 00:04
dzamper napisał/a:
Ej, czemu ktoś wykasował mojego posta? Napisałem to samo do 300 pięter :[

Jeżeli został wykasowany przypadkowo, zostałby przeniesiony do Archiwum. Skoro go tam nie ma, to znaczy, że jeden z moderatorów usunął go z premedytacją dwa razy, stąd i stamtąd (wątpliwe, nawet głupszym postom zdarza się przetrwać moderację) albo to błąd forum (wyobrażam sobie phpBB po kryjomu odrzucające post)...

Cytat:
czy jest na to kod,mod albo inne oszustwo

FAQ #2

pomoc - 5 Marzec 2007, 16:42
Czesc jestem tu nowy i nie chce mi sie zkakac do koscianych, roslinnych i tak dalej...
ale czy ktos mogly mi pomoc i dac mi dokladana szczegulowa instrukcje z zainstalowaniem i td..
z jakim kodami wszystko ???? pppppppppppppppppppppprrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrroooooooooooooooooooooooossssssssssssssssszzzzzzzzzzzzzzzeeeeeeee ;( ;( ;( ;(

Jestes slepy czy co ?Post wyzej Vinyanov napisal, ze odpowiedz znajdziesz w drugim punkcie FAQ. Nastepnym razem czytaj dokladnie watki i uzyl opcji "Szukaj" //Jacob

mattirab - 5 Marzec 2007, 17:00
Wszystko jest w FAQ... i w innych tematach w pomocy... nie pisz jednego i tego samego w kilku (i to nieodpowiednich) wątkach... właśnie je usunąłem. Poszukaj tu na forum, tak jak napisałem. Powodzenia. :)
syo - 6 Marzec 2007, 00:15
Ogarnijcie czasami, że osoby odwiedzające forum nie maja na tyle lat bądź nie siedzą tyle w necie by zrozumieć co to FAQ czy dopiska admina. Tym bardziej objawia się to w społeczności IT. Cierpliwości i zrozumienia, bo tego widzę brak. ;]
Polucjant - 14 Styczeń 2008, 09:51

Help! pliss nie chce mi się włączyć profloor!!
Polucjant - 14 Styczeń 2008, 14:56

Już nie trzeba ktoś mi namieszał w icy towerze i nie chciało działać :P
karol - 23 Luty 2008, 15:31

Hej słuchajcie powiecie mi może do ilu trzeba przejść schodków zeby zaczynać gre od różowych czy jak kto woli czerwonych schodków przeszłem już do 300 (zielone) ale to i tak nic nie pomogło :oops:
Vinyanov - 23 Luty 2008, 15:40

karol napisał/a:
do ilu trzeba przejść schodków zeby zaczynać gre od różowych czy jak kto woli czerwonych schodków

Do 400. :)

rakieta - 25 Luty 2008, 15:17

sciagnij sobie schdki wszystkie :P :mrgreen:
Vinyanov - 25 Luty 2008, 15:22

rakieta napisał/a:
sciagnij sobie schdki wszystkie :P :mrgreen:

Właśnie, oto jedna ze zmian na nowym forum. Nazwa niniejszego tematu mówi „poprzez grę”. Tutaj zasadniczo rozmawiamy o odblokowywaniu za pomocą wchodzenia na kolejnie piętra. Ściąganie pliku tower.cfg omawiamy osobno. :)

rakieta - 25 Luty 2008, 22:04

http://icy.pl/schodki.php
tu mozesz wszystko przejrzec > tak wygladaja schodki na wszystkich poziomach :grin:

Kubinho - 3 Luty 2009, 22:03
Temat postu: Schodki
Mam problem mam odblokowane na schodki startowe drewniane i dochodze do metalowych, a potem do następnych i mimo to metalowe nie są odblokowane na startowe chociaż je przeszedłem. Co muszę zrobić aby odblokować na schodki startowe te schodki "klejiki" ?
mattirab - 3 Luty 2009, 22:08

Witaj.
Zawsze, gdy ma się jakiś kłopot, najlepiej zacząć przeglądać forum w poszukiwaniu odpowiedzi, a dopiero później pytać, w przypadku, gdy się jej nie znalazło.
Odsyłam tutaj:
http://forum.icy.pl/viewtopic.php?t=781