Forum Icy.pl
Forum polskiego serwisu Icy Tower

Turnieje Individual Matchpoints - No Floor Tournament (Vinyanov)

LEO - 21 Wrzesień 2010, 08:13

Od soboty może być problem z dostępem do internetu, ale postaram się zrobić co w mojej mocy.

LEO,
witam i zapraszam.

;)

Tupac - 21 Wrzesień 2010, 09:19

Postaram się znaleźć choć chwilę by pograć w każdej kategorii ;-)
Tupac.

Tupac - 21 Wrzesień 2010, 10:55

Vinyanov napisał/a:
I jak tu teraz nie ponadawać wam punktów "Pomógł? ;)

Do dzieła więc ;)

Boru - 21 Wrzesień 2010, 11:18

zapisuje sie :P

ale chcialbym, zeby zagral tez ktos taki jak Piero, JB, .. Jacob .. zeby nie grac znowu tylko dla siebie.

Tupac - 21 Wrzesień 2010, 12:52

Vinyanov napisał/a:
Nie chcę postąpić nie fair względem zapisów na FLD, oni tam takiej funkcji nie mają, więc tam zapisującym się już nie mógłbym w ten sposób się odwdzięczyć. ;)

A kto im broni zapisać się tu? ;-)

Klaud - 21 Wrzesień 2010, 14:52

Ja co prawda powinnam ograniczyć przebywanie na forum i granie w IT, bo już mi się po nocach to wszystko śni i przez to się nie wysypiam... ale turnieju sobie odmówić? Eee tam. ;)

Zapisuję się.

petr - 21 Wrzesień 2010, 16:56

Ja oczywiście też ;) )

ale to straszne że na fld jeszcze nikt nie dołączył :O czyżby tamto forum naprawdę było aż tak wymarłe?

luki1025 - 21 Wrzesień 2010, 17:47

Wiem, że przegram, ale może trochę potrenuję. :) Wchodzę w to.
szczoo17 - 21 Wrzesień 2010, 20:01

Wchodzę w to :smile:

BTW: Miałem właśnie pomysł na turniej z samym combo (naprawdę), tylko nie miałem zbytnio pomysłu na dobór kategorii :razz:

Spyder - 23 Wrzesień 2010, 00:53

Przegapiłem turniej... Ale jeśli jest jeszcze taka możliwość, dopisz i mnie... :roll:
Boru - 23 Wrzesień 2010, 13:53

To moze ja juz sie pochwale:

http://itr.icy.pl/6a3a3479

Klaud - 23 Wrzesień 2010, 14:24

Hmm, myślałam, że będę mieć trochę więcej czasu, ale 30 stron zadań z wiedzy o społeczeństwie + trochę teorii + interpretacja Dies irae Kasprowicza + przeczytanie trzech opowiadań Żeromskiego na jutro mnie trochę uziemiły.

Niniejszym:
Fastest JS2 86

LEO - 23 Wrzesień 2010, 18:12

Boru świetny wynik !
Klaud również ;)

Ja uciułałem z 20minutowej gry tylko Fastest JS2 - 68

Nie chce mi się :P , nie mam ochoty. Ide pograć w piłe. Czekam na kolejną kat. :)

Edit:
Kolejna poprawka jednak.

FSJ2 - 76

szczoo17 - 23 Wrzesień 2010, 19:26

60(30)

EDIT:

72(36)

Tupac - 23 Wrzesień 2010, 19:44

Niestety znalazłem dziś tylko 5 minut na gre:
http://itr.icy.pl/fbef31b1

Jutro powalcze.

szczoo17 - 23 Wrzesień 2010, 19:47

86(43)
LEO - 23 Wrzesień 2010, 21:41

Czasami człowiek się tyle poci, a tu kilka gier wystarczyło na nowy rekord w IT 1.4, moim błędem jest to, że mogę zawszę spróbować pobić o więcej pięter combo, ale nie lubię fmli, ale będę próbował oduczyć się tego nawyku ;P

combo 471

luki1025 - 23 Wrzesień 2010, 22:42

Eh... Wczoraj nie miałem dostępu do kompa, dziś mogłem dopiero o 22 wejść na neta... Szkoda gadać. Da się jeszcze wypisać? :sad:
Tupac - 24 Wrzesień 2010, 07:03

Ma poranna 20sto tym razem mintuowa sesja zaowocowała takim oto wynikiem:
http://itr.icy.pl/9b538957

Jednak motywacja to motywacja :razz: , Viny, wrzucam już by Cię zachęcić do postarania się :razz:

Klaud - 24 Wrzesień 2010, 16:00

308

Bez sensu.

szczoo17 - 24 Wrzesień 2010, 19:17

243

Słabo :???:

mattirab - 24 Wrzesień 2010, 19:44

Cieszyłbym się, gdyby następnym razem organizator dał trochę dłuższy czas na zapisy. O turnieju dowiedziałem się już po pierwszej rundzie (czyli dziś) :P .
Super wygląda tekst w tych niezbyt szerokich kolumnach, Vin.

Klaud - 24 Wrzesień 2010, 20:46

Viny, jak mogłeś...! :D
luki1025 - 24 Wrzesień 2010, 22:34

Vinyanov napisał/a:
luki1025 napisał/a:
Da się jeszcze wypisać? :sad:

Nie przewiduje się takiej możliwości. ;)

Spróbuj jednak wziąć udział. A nuż ktoś inny też będzie musiał wkrótce z przyczyn niezależnych opuścić jedną rundę (oby nie), a wtedy będziecie mieli z kim wzajemnie walczyć. ;)

Ech... Na to nie ma szans. O, np. dzisiaj wszedłem na kompa o 22, więc nie ma szans na to, żebym mógł brać udział. :(

LEO - 25 Wrzesień 2010, 09:35

Hej. Jestem już w sumie po za domem i zagrałem z 3-4 razy, bez modów itp. ; wynik kiepskawy, ale wolałem coś podesłac, bo na ostatnia kategorie nie wyśle nic. Nie będzie neta, domek nad jeziorem do poniedziałku, wiec Viny - pojedynek bedzie musiał poczekac.

Edit: Ostatania gra przed sniadaniem i wyjazdem. Do poniedzialku.

Klaud - 25 Wrzesień 2010, 13:18

Na razie tyle. :)

260+106+55+50+52=523

Tupac - 25 Wrzesień 2010, 15:14

5 gier w tej kategorii rozegrałem. Nie moja bajka :razz:
szczoo17 - 25 Wrzesień 2010, 15:40

314 :???:
Boru - 25 Wrzesień 2010, 16:52

1273

Czyzby czwarty turniej z rzedu, w ktorym wygralem wszystkie rundy? :P

petr - 25 Wrzesień 2010, 17:26

Boru napisał/a:
Czyzby czwarty turniej z rzedu, w ktorym wygralem wszystkie rundy? :P
Ssij. :P

http://itr.icy.pl/93fd5ec4
słabo ale straciłem już cierpliwość xdd (nie do kategorii, świetna jest, do gry ogółem)
chyba naprawdę czas na insane.... grałem trochę dzisiaj i mam rekord 195 combo ;p

Klaud - 25 Wrzesień 2010, 17:38

361+67+112=540...

Nieznaczna poprawa, ale gram dalej. Dobrze, że runda się niedługo kończy, może się do tego czasu nie wykończę nerwowo. :P

Klaud - 25 Wrzesień 2010, 22:28

Vinyanov napisał/a:

Jak się rzekło, w Score zrekompensuję sobie tę kompromitację. ;)

Czyli mogę się już pożegnać z czwartym miejscem? :(
Boru, jakoś tak odstajesz... chyba nie pasujemy do siebie. :D

Boru - 25 Wrzesień 2010, 22:38

Koniec imprezy, dobranoc :P

plum

Tupac - 26 Wrzesień 2010, 14:00

Nie ma takiego bicia ;-)
Boru - 26 Wrzesień 2010, 14:09

To jest lekko, to jest takie wiesz .. okazyjnie :P
Klaud - 26 Wrzesień 2010, 15:19

103412

HAHA!

121221

Ale i tak mi się tu źle gra (na komputerze stacjonarnym). :P

petr - 26 Wrzesień 2010, 16:09

ja się już poddaję, jednak jestem zupełnie bez formy ;ppp combo 200 spoko ale potem się spinam i spadam... kwestia psychiki ech
szczoo17 - 26 Wrzesień 2010, 17:51

72905
SaleiB - 26 Wrzesień 2010, 19:24

Vinyanov napisał/a:
BTW, teraz dopiero zauważyłem, że SaleiB (i Icyguy) nagrał powtórkę na Insane, a nie Fastest... Wybacz, że nie wyłapałem tego wcześniej. Ale powtórkę uznam (jeśli ktoś powie, że to jest wbrew regulaminowi - bo w zasadzie jest - zawsze może oprotestować nadanie mu rangi IM ;) ).

Coś właśnie mi nie pasowało z tymi wynikami jak je zobaczyłem po raz pierwszy ;) No cóż, tak to jest jak się nie czyta uważnie, nie wiem czemu ale "FASTEST" zinterpretowałem jako najszybszą prędkość jaka jest dostępna. Potem nie miałem dostępu do komputera, a co za tym idzie do internetu, a co za tym idzie nie moglem zobaczy na forum, że ludzie podsyłają dużo większe wyniki, co spowodowałoby że choć trochę bym się poprawił.

A tak na marginesie sądzę że jednak powinny być większe przerwy między turniejami (jeśli maja one być traktowane poważnie przez graczy, nie wiem czy turnieje IM to obecnie poważna inicjatywa czy co).

Boru - 26 Wrzesień 2010, 20:00

Zamykam runde.

Wyniki za godzine :P

Klaud - 26 Wrzesień 2010, 20:49

Czwarte miejsce? Powyżej oczekiwań! Choć jak pomyślę, że zarówno moje combo, jak i Multi Combo mogły być większe... w obu przypadkach wystarczyłyby dwa-trzy skoki.
Gratuluję graczom z podium i dziękuję organizatorowi - to był dobry turniej! :D

A to...

... podoba mi się jeszcze bardziej. :>

Boru - 26 Wrzesień 2010, 20:57

Super, polowa nawet nie wyslala powtorki. Mi tez sie nie chcialo grac, mialem nawet taki moment, ze chcialem zostawic to w cholere .. ale stwierdzilem jednak, ze to wstyd oraz brak szacunku dla organizatora i uczestnikow. Organizator sam sie rowniez popisal w ostatniej rundzie :) Brawo, Viny.

Petr wyslal powtorke, ale pewnie nie zostala uznana, bo nie umiescil jej na itr.icy.pl.
Bez jaj, no nie przesadzajmy.
Wlasnie widze, ze Tupac tez dal powtorke w zalaczniku, ale jednak zostala uznana ... to ja juz nic nie wiem.

Gratuluje Tupac za drugie miejsce, dzieki Viny za zorganizowanie tego i dzieki wszystkim tym, ktorzy grali.

Klaud - 26 Wrzesień 2010, 21:01

Boru napisał/a:
mialem nawet taki moment, ze chcialem zostawic to w cholere ..

Taa...
To była godna zapamiętania frustracja. I jeszcze na mnie krzyczałeś, jak mówiłam, żebyś grał! :D

Boru - 26 Wrzesień 2010, 21:21

Z ta powtorka petra to calkowita zenada.

Nastepny turniej ma organizowac Icyguy .. smiech na sali, puste krzesla :) Nie mam zamiaru uczestniczyc juz w zadnych turniejach. Szkoda czasu.

petr - 26 Wrzesień 2010, 21:23

No trudno, mój błąd, przyzwyczaiłem się po MP że oba sposoby są równoległe ;pp i tak niewiele by mi to dało
i tak drugi raz z rzędu (na MP i wcześniej na NFT) opuściłem jedną rundę turnieju przez brak czasu / zapominalstwo :(

Dzięki za turniej, fajnie mi się grało :D
Mam już pomysł na coś swojego, ale zgodnie z tym co pisał Sal, nie ma co się śpieszyć ;) )

Boru napisał/a:
Nastepny turniej ma organizowac Icyguy .. smiech na sali, puste krzesla :) Nie mam zamiaru uczestniczyc juz w zadnych turniejach. Szkoda czasu.
dlaczego?
Boru - 26 Wrzesień 2010, 21:26

Cytat:
dlaczego?

Ci sami gracze, tyle samo niewyslanych powtorek i Icyguy, ktory wyniki podaje na nastepny dzien.
Mowic dalej? :P

Dluzsze przerwy pomiedzy turniejami naprawde niewiele zmienia.

petr - 26 Wrzesień 2010, 21:28

To jego wina że jest z innej strefy czasowej? Chcesz dyskryminować odmieńców? :P P

IMO nie można rezygnować z prób rozruszania fld, trzeba zapraszać tych dziadków w jak największych ilościach na turnieje, pokazać że coś się jednak dzieje!

Vinyanov napisał/a:
Ale chciałem poprowadzić ten turniej w 100% zgodnie z zasadami z pierwszego postu, co (być może niemal - zależy jak patrzeć) się udało. :P
IMO prawo powinno być elastyczne a nie sztywne, ludzie powinni je interpretować w zależności od sytuacji a nie stosować się do niego co do litery :P
A to dlatego że prawo jest dziełem człowieka, a wszystko co tworzy człowiek z założenia nie może być idealne :(

Boru - 26 Wrzesień 2010, 21:47

Cytat:
To jego wina że jest z innej strefy czasowej? Chcesz dyskryminować odmieńców?

Moze z tym podawaniem wynikow na nastepny dzien nie mam racji, ALE .. :P
Jak ja mam brac udzial w turnieju, ktory organizuje facet, ktory nie potrafi/nie ma czasu/nie chce mu sie wyslac powtorki i myli sobie kategorie?
Skoro juz jestem taki skazany na wygrywanie :P to chce, aby chociaz organizator byl ogarniety.

Tupac - 27 Wrzesień 2010, 08:30

Pomimo tego, że wielu graczy nie wysłało powtórki, IMO turniej (przynajmniej od strony organizatorskiej) przebiegał sprawnie i należycie. Dzięki Vin za tę inicjatywę i- nie zniechęcaj się. Z niecierpliwością czekam na NFT II ;-)

Boru napisał/a:
Z ta powtorka petra to calkowita zenada.

Oj, Boru, nie tragizuj, każdy ma chyba prawo do jakiegoś błędu, tym bardziej że to debiut.

Co do następnego turnieju to chętnie zagram i liczę na Ciebie jako konkurenta (mimo pozorów już niewiele mi do Ciebie brakuje :razz: )

A tak serio, sporo zabawy było i nie zgadzam się z SaleiB'em aby zwlekać z organizacją następnych, w końcu nikt nie zmusza ludzi do zapisywania się (chyba ;-) )

Boru - 27 Wrzesień 2010, 11:58

Rzeczywiscie nie bylo zle i przesadzilem z tym narzekaniem, bo poza nieuznaniem powtorki petra bylo calkiem sprawnie.
Wkurzylem sie glownie na te niewysylanie powtorek. To mnie zawsze doprowadza do szalu :P

Tupac - 27 Wrzesień 2010, 13:19

Boru napisał/a:
Wkurzylem sie glownie na te niewysylanie powtorek. To mnie zawsze doprowadza do szalu

Fakt, ale niestety na to nie mamy wpływu :(

SaleiB - 27 Wrzesień 2010, 16:55

Tupac napisał/a:
A tak serio, sporo zabawy było i nie zgadzam się z SaleiB'em aby zwlekać z organizacją następnych, w końcu nikt nie zmusza ludzi do zapisywania się (chyba ;-) )

Nie chodzi mi o zwlekanie, ale z tydzień przerwy by się przydał :) Być może Tobie i Boru (Borowi? Boremu ?) nie robi to różnicy, bo pogracie kilkanaście minut i już macie bardzo dobry rezultat, ale ja np żeby ugrać coś konkretnego potrzebuję spędzić więcej czasu. Fakt że nikt nikomu nie każe się zapisywać na wszystkie turnieje, jednak mi osobiście szkoda było przegapić tak ciekawy turniej. Ponadto dobrze jakby kalendarz turniejowy był trochę rozłożony w czasie tak żeby co jakiś czas pojawiał się nowy turniej, a tak to istnieje możliwość że ludzie się wypalą zarówno pod względem grania jak i organizowania turniejów i będzie przez parę miesięcy cisza.

Pirochemik - 27 Wrzesień 2010, 20:56

SaleiB napisał/a:
Tupac napisał/a:

Nie chodzi mi o zwlekanie, ale z tydzień przerwy by się przydał :) Być może Tobie i Boru (Borowi? Boremu ?) nie robi to różnicy, bo pogracie kilkanaście minut i już macie bardzo dobry rezultat, ale ja np żeby ugrać coś konkretnego potrzebuję spędzić więcej czasu. Fakt że nikt nikomu nie każe się zapisywać na wszystkie turnieje, jednak mi osobiście szkoda było przegapić tak ciekawy turniej. Ponadto dobrze jakby kalendarz turniejowy był trochę rozłożony w czasie tak żeby co jakiś czas pojawiał się nowy turniej, a tak to istnieje możliwość że ludzie się wypalą zarówno pod względem grania jak i organizowania turniejów i będzie przez parę miesięcy cisza.

Zgadzam się w 100%, między innymi nie brałem udziału, a może głównie z tego powodu, w tych zawodach:) Ale wydaje mi się, że nawet nikt tego nie zauważył:)

[edit] Kurde Viny... teraz to w ogóle przeszedłeś samego siebie...

szczoo17 - 27 Wrzesień 2010, 21:21

Zająłem honorowe miejsce tuż za najlepszą dziewczyną w IT ;-)
Vinyanov napisał/a:
Trudno, zresztą pasuje mi remis z LEO

Ale przegrałeś ze mną, a to IMO trochę niesprawiedliwe.
Petr napisał/a:
To jego wina że jest z innej strefy czasowej? Chcesz dyskryminować odmieńców?

Co ma do tego strefa czasowa? Przecież organizator ustala termin nadsyłania powtórek, a mógłby ustalić go wtedy, kiedy by mu pasowało :razz:
Boru napisał/a:
Skoro juz jestem taki skazany na wygrywanie

Daj czas Tupacowi ;-)
Boru napisał/a:
Wkurzylem sie glownie na te niewysylanie powtorek. To mnie zawsze doprowadza do szalu

Następnym razem trzeba napisać w zasadach "Wyślij powtórkę, albo ban", czy jakaś inna surowa kara :> Takich rzeczy się nie robi. Albo się gra w turnieju, albo się nie gra.

Pirochemik - 27 Wrzesień 2010, 21:27

szczoo17 napisał/a:
Boru napisał/a:

Następnym razem trzeba napisać w zasadach "Wyślij powtórkę, albo ban", czy jakaś inna surowa kara :> Takich rzeczy się nie robi. Albo się gra w turnieju, albo się nie gra.

Tym bardziej jak widzisz Viny - 0 0 0 0 0 0 0 0... ;)
Też nigdy tego nie lubiłem i zastanawiałem się jak tak można, no cóż chociaż mi sie nigdy nie zdarzyło, wolę nie krzyczeć bo kiedyś ktoś mi może wypomnieć:)