Forum Icy.pl
Forum polskiego serwisu Icy Tower

Turnieje Individual Matchpoints - Spring Tournament. UNML! (kwasek)

kwasek - 19 Maj 2008, 13:22
Temat postu: Spring Tournament. UNML! (kwasek)
Spring Tournament. UNML!

Zapraszam na turniej w UNML!

Zapisy trwają do 29 maja, zapisz się już teraz!

Terminarz:
Runda 1: 30.05
Runda 2: 31.05
Runda 3: 01.06

Boru - 19 Maj 2008, 19:09

ehh, czemu taka kategoria? :(
Turniej UNML to dla mnie glupota.

kwasek - 19 Maj 2008, 19:29

przynajmniej cos nowego i czegos co jest rzadko grane ;-)
Doob - 19 Maj 2008, 19:45

Mimo wszystko ze przeczytalem juz tamten watek zapytam sie :) Czy juz wszystko wyjasnione co do turnieju z Cravenem? Czy ten turniej bedzie zaliczany do cyklu IM?
petr - 19 Maj 2008, 20:12

Jeśli wszystko będzie OK pewnie go dopuszczą, ale sam widziałeś że niezbyt chętnie ;)
Póki co zagrajmy na aktualnym turnieju floor - za chwilę napiszę temat i newsa..

jaraf - 19 Maj 2008, 20:50

Chętnie się zapiszę ;-) .
Doob - 19 Maj 2008, 20:57

petr napisał/a:
Jeśli wszystko będzie OK pewnie go dopuszczą, ale sam widziałeś że niezbyt chętnie ;)
Póki co zagrajmy na aktualnym turnieju floor - za chwilę napiszę temat i newsa..

Taa, zabieralem sie za newsa i dopiero na sam koniec przeczytalem calosc i sie wstrzymalem ;)

kwasek - 20 Maj 2008, 15:51

turniej bedzie zaliczany do cyklu IM, poniewaz Craven wydal na to zgode :mrgreen:
Tupac - 22 Maj 2008, 15:20

Zapisze sie, a co mi tam :P
macdom - 23 Maj 2008, 18:41

jak sie zapisac bo chce brac udzial?
Vinyanov - 23 Maj 2008, 18:48

macdom napisał/a:
chce brac udzial

Właśnie się zapisałeś, gratulacje. ;)

Pisto-Letti - 23 Maj 2008, 21:12

Hej !!
Witam wszystkich!! Jestem tu nowy, w Icy gram od wczoraj :) UNML to jest że można skakać tylko po jednym schodku?? W każdym razie ja się zapisuję :D Moje rekordy : floor : 356, score :8329, combo:57 :p To dobrze?? Gram w to od wczoraj, bardzo mi się spodobało i nie wiem czy mi dobrze idzie :P
Pozdr for all
Pisto-Letti

Vinyanov - 23 Maj 2008, 21:15

Pisto-Letti napisał/a:
Witam wszystkich!! Jestem tu nowy, w Icy gram od wczoraj

Witaj na forum. :)

Cytat:
UNML to jest że można skakać tylko po jednym schodku??

Tak. Dobra kategoria dla początkującego, np. jako trening rejumpu. ;)

Cytat:
Moje rekordy : floor : 356, score :8329, combo:57 :p

Moim zdaniem, niezłe, szczególnie piętra.

Doob - 23 Maj 2008, 21:16

Pisto-Letti napisał/a:
Hej !!
Witam wszystkich!! Jestem tu nowy, w Icy gram od wczoraj :) UNML to jest że można skakać tylko po jednym schodku?? W każdym razie ja się zapisuję :D Moje rekordy : floor : 356, score :8329, combo:57 :p To dobrze?? Gram w to od wczoraj, bardzo mi się spodobało i nie wiem czy mi dobrze idzie :P
Pozdr for all
Pisto-Letti

Witamy.
Tak, zgadza sie, w UNML skaczemy po jednym schodku, wrazie watpliwosci co do innych kategorii zapraszam do slowniczka na stronie :)
Co do winikow zapraszam do chwalenia sie swoimi nowymi rekordami na biezaco ;) Jak na jeden dzien mozna powiedziec ze jest naprawde dobrze, graj, trenuj, a noz moze cos osiagniesz.
@up
znow szybszy :(

Pisto-Letti - 23 Maj 2008, 21:19

Dzięki, grałem w to z 5 godzin. Na początku miałem 110 floor i tak idzie :) Gra jest kultowa
Aha no i UNML to w wikipedii wyczytałem :D

Jeżeli przypomniałeś sobie, że chcesz coś dopisać, swój post, zamiast tworzyć nowy. Dzięki! — Vin

kwasek - 24 Maj 2008, 12:20

Witam! Jesli chcesz sie zapisac po prostu wejdz w temat turnieju na FLD i napisz w poscie twoj nick, kraj (Polska xD) i range IM ( jesli jej nie masz , nie pisz nic o niej). W ten sposob bedziesz gral w tym turnieju. I pamietaj o przestrzeganiu terminarza ;)

Macdome: Rozumiesz juz? tu masz wszystko wyjasnione;)

Pisto-Letti - 24 Maj 2008, 16:05

Chwila kwasek... jak tu napisałem, że chcę uczestniczyć to jestem już w turnieju czy muszę jeszczę na FLD to napisać?? :cry:
petr - 24 Maj 2008, 16:20

kwazi-modo, umawialiśmy się przecież że można też zapisywać się na naszym forum. :) Jeśli to nieaktualne, powiedz, zmienię treść newsa - teraz wprowadzamy w błąd..
Vinyanov - 24 Maj 2008, 16:33

Moment, moment, moment. Oczywiście, że można zapisywać się na Icy.pl. Wybaczcie, że odpowiadam za kwaska, ale jestem pewien, że się tutaj zgodzi. Przecież organizatorowi nie sprawia żadnej różnicy, czy czekając na nowych uczestników będzie sprawdzał jedno, czy dwa fora. A im więcej miejsc, na których można się zapisać, tym więcej graczy. Widać to dobrze na przykładzie Turbo Tournament 7. :)
Pisto-Letti - 24 Maj 2008, 16:42

I wszystko jasne :D
Doob - 24 Maj 2008, 16:58

Zapomniałbym, zapisuję się.
petr - 24 Maj 2008, 16:59

Niestety póki co taki szwindel możemy robić tylko na turniejach organizowanych przez Polaków. Ale ogółem jestem za dopuszczeniem zapisów na forach narodowych - z tym że reszta się raczej nie zgodzi, bo oczywiste jest że forum Icy.pl jest największym po FLD skupiskiem graczy i taka zmiana regulaminu doprowadziłaby do całkowitej dominacji Polski. Trudno, poradzimy sobie w inny sposób :)
Doob - 24 Maj 2008, 17:02

Bedzie mniej osob, ale mimo wszystko zawsze sie te kilka osob z polski zapisze ;)
Vinyanov - 24 Maj 2008, 18:49

Zgoda, poruszmy kwestię zapisów na forach narodowych na FLD. Może wtedy przekonamy się, czy słowa „dominacja” i „szwindel” są uzasadnione. Oprócz tego, dowiedzmy się, czy faktycznie prowadzenie zapisów do turniejów na forach krajów, nawet jeżeli dozwolone, jest akceptowane wyłącznie na forum kraju, do którego należy organizator. Ja osobiście wątpię, ponieważ założeniem IM jest internacjonalizm. Co do regulaminu, nie pamiętam, aby IM miał takowy, ale z drugiej strony, przeczytałem może 5% wiadomości poświęconych systemowi.

Ale tymczasem, proszę, kontynuujmy zapisy na Icy.pl. Jeżeli Craven lub inni upoważnieni uznają, że nie mogą zostać zaakceptowane, najwyżej zacytuję je wewnątrz tematu na FLD. Spróbujemy ominąć formalizm. :)

kwasek - 24 Maj 2008, 18:53

tak, mozecie sie zapisywac tutaj.

EDIT: WSzyscy co napisali w tym temacie, ze chcieli by sie zapisac, zapisalem ich do listy uczestnikow. Jesli ktos chce sie wypisac, piszcie ;) . Pamietajcie o dacie i o haslach ktore bede podawal!

petr - 24 Maj 2008, 20:22

Vinyanov napisał/a:
Zgoda, poruszmy kwestię zapisów na forach narodowych na FLD.
Ekhm, jeśli byłbyś tak miły.. To zrób to. ;)
kwasek - 24 Maj 2008, 20:47

jest ;D
i zycze powodzenia

EDIT: az 17 nas jest :D

Boru - 27 Maj 2008, 11:56

Nie lubie UNML, ale sie zapisalem ze wzgledu na punkty IM.
Pirochemik - 27 Maj 2008, 12:42

ja tam ssię zapisałem nawet nie wiem kiedy to jest:D
ps Boru a czemu nie masz NML w podpisie?;> :D

Boru - 27 Maj 2008, 12:48

Pirochemik napisał/a:
ps Boru a czemu nie masz NML w podpisie?;> :D

Score, Combo i Floor to glowne kategorie. Poza tym nie mam czym sie chwalic :P

kwasek - 29 Maj 2008, 13:48

HASLO NA PIERWSZA RUNDE: LOTOS
redaV - 29 Maj 2008, 17:03

Elo ZioMy i ZioMalki zarejestrowalem sie 29.05.2008r.
Chcialbym wziasc udzial ;-)

GdzIe SiE to OdbYwA>> ?

jaraf - 29 Maj 2008, 17:28

redaV, zapisujesz się i jak już jesteś, to robisz UNML ( skok co jeden schodek, wzór : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... ) i jak spadniesz, to zapisujesz to np : redav_LOTOS ( gdzie lotos tam hasło na rundę ) i wysyłasz to na e_mail organizatora ( w tym przypadku kwasek, e mail to kwasek11@o2.pl. Powtórka jest w : moj komputer, Dysk C , Games, Icy Tower , Replays i tam jest.

PS. Chcę ci powiedzieć, że pisanie dwóch postów tuż po sobie jest zabronione . jeśli już musisz coś dopisać, w prawym górnym rogu twego posta jest przycisk edytuj . Zanim coś jeszcze napiszesz, radzę ci przeczytać regulamin. Gdybym był moderatorem musialbym ci dać ostrzeżenie ( wartość ostrzerzen powyżej trzech uniedostępnia ci pisania postów ), ale na szczęście nim nie jestem :smile: .

redaV - 29 Maj 2008, 18:07

Acha czyli cos takiego zapisze
i np: redaV_LOTOS
i juz innych nie wysylac i mam czekac na II runde?
i wtedy np haslo to LOCIK
to zapisuje jako
redaV_LOCIK ?

jaraf - 29 Maj 2008, 18:31

redaV napisał/a:
i juz innych nie wysylac i mam czekac na II runde?
i wtedy np haslo to LOCIK
to zapisuje jako
redaV_LOCIK ?

Dokladnie.

kwasek - 29 Maj 2008, 19:40

dobra, wpisalem cie na liste;)
redaV - 29 Maj 2008, 19:44

Oki z Gory ThX .
kwasek - 29 Maj 2008, 20:22

Nie ma za co ;) :mrgreen:
kwasek - 29 Maj 2008, 20:30

pamietajcie!! gracie jutro do 20 ;)
Pisto-Letti - 29 Maj 2008, 22:12

a ja już dzisiaj wysłałem :D Doob to przez ciebie :D :) :P To co panowie, bierzemy się :D JA chcę conajmniej 300 floorów ugrać
Vinyanov - 29 Maj 2008, 22:22

jaraf napisał/a:
PS. Chcę ci powiedzieć, że pisanie dwóch postów tuż po sobie jest zabronione . (…) Zanim coś jeszcze napiszesz, radzę ci przeczytać regulamin. Gdybym był moderatorem musialbym ci dać ostrzeżenie ( wartość ostrzerzen powyżej trzech uniedostępnia ci pisania postów ), ale na szczęście nim nie jestem :smile: .

Zgadza się, wysyłanie dwóch następujących postów, szybko po sobie, jest zabronione. Ale, moderatorzy nie wystawiają ostrzeżeń po jednym wykroczeniu, przynajmniej nie zawsze. W regulaminie czytamy również: „nikt nie został ukarany po jednym przewinieniu”. (Czuję się teraz, jakby regulamin był Biblią, a my badaczami, którzy cytują różne jej fragmenty, aby uzasadnić swoje postawy). :)

jaraf napisał/a:
redaV napisał/a:
i juz innych nie wysylac (…)

Dokladnie.

Z jednym wyjątkiem. Możesz wysyłać inne powtórki, jeżeli poprawisz swój wynik. Ale to oczywiste. ;)

kwasek napisał/a:
Nie ma za co ;) :mrgreen:
kwasek napisał/a:
pamietajcie!! gracie jutro do 20 ;)

kwasek, nie doublepostuj.

jaraf - 30 Maj 2008, 09:46

Wiem , że nie powinienem tego pisać tutaj, ale gdzie indziej nie móglbym zacytować fragmentów :
Vinyanov napisał/a:
Zgadza się, wysyłanie dwóch następujących postów, szybko po sobie, jest zabronione. Ale, moderatorzy nie wystawiają ostrzeżeń po jednym wykroczeniu, przynajmniej nie zawsze. W regulaminie czytamy również: „nikt nie został ukarany po jednym przewinieniu”.

Oj, chyba nieuważnie czytałem regulamin :oops: . Ale to tylko jedno przewinienie ;-) .
Vinyanov napisał/a:
(Czuję się teraz, jakby regulamin był Biblią, a my badaczami, którzy cytują różne jej fragmenty, aby uzasadnić swoje postawy).

A może by założyć temat " Biblia I.T. " ? Dałoby się tam regulamin i wypowiedzi o I.T. wraz z kolejnymi wypowiedziami założyciel dyskutowałby o nich z modami i adminami a potem pisalby w zedytowaniu pierwszego posta. Przyklady przydomków przed wypowiedzią byłyby : zwykły użytkownik - brak ( list jarafa do użytkowników ), moderator : św ( list św. Boru do formułowiczów ) , admin / Eks redaktor : papież ( list papieża Vinyanova 1 do użytkowników, list papieża Syo 1 do użytkowników ) . co wy na to ?

redaV - 30 Maj 2008, 12:03

Hehe to ja zaczynam dalej trenowac
wszystkim zycze powodzenia ;-)

kwasek - 30 Maj 2008, 14:12

na tym turnieju Pisto- Letti ? Jesli tak, to to jest nie mozliwe, bo maksymalnie ugraz w UNML 289 ;)
redaV - 30 Maj 2008, 15:24

:) ;P a ja ciagle sie balem ze ktos dojdzie do 300-350
ja wogole myslalem ze nie dam sobie rady ;-)
ale jednak to jest nawet fajne xD
tak skakac po jednym schodku

kwasek - 30 Maj 2008, 15:49

ile ugraliscie? ja 278, ale zobacze moze sie poprawie ale szczerze w to watpie
redaV - 30 Maj 2008, 15:49

ja ugralem 255
kwasek - 30 Maj 2008, 16:04

super :mrgreen:
zaloze sie ze reszta graczy , a zwlaszcza ci z najlepszej czolowki swiatowej przysla swoje powtorki do mnie pod wieczor kolo 19 ;)

redaV - 30 Maj 2008, 16:20

heh :p ja i tak bede najgorszy :(
kwasek - 30 Maj 2008, 16:56

Ludzie nieuwierzycie co mi sie stalo z kompem :mad:
Pobralem sobie program "Icy tower Trainer" z downloadu na Icy.pl i wdarl mi sie do kompa jakis glupi wirus ktory mi zainfekowal cale dwa dyski 8O razem z wszystkimi powtorkami.
No i musialem i nadal kontynuluje wgrywanie potzrebnych programow i gier w ktore gram :neutral: A po drugie nie mam mojego najlepszego wyniku UNML 280 i UNML na turnirj 278 a najgorsze... ie mam mego rekordu flor 667 ( ale na szczescie wklejalem go na ITC :grin: )
Teraz musze od nowa grac na turniej :sad: Jestem zszokowany i sprawe z tym programem musze wyjasnic z Petrem. :mad:

Boru - 30 Maj 2008, 17:11

Cyrki jak zwykle.. wez mnie wypisz kwasek. Poczekam na inny turniej.
kwasek - 30 Maj 2008, 17:18

jakie cyrki o co ci chodzi? sciaglem se program, a wirus zainfekowal mi oba dyski... czy to tak trudno zrozumeic? nie rob glupstwa Boru :/
Boru - 30 Maj 2008, 17:25

Chwalisz sie rekordami, ktorych nigdy nie zrobiles, a kiedy prosze o powtorke to nagle wirus z icy.pl infekuje ci wszystkie dyski. Ostatni raz dalem sie nabrac na udzial w twoich turniejach.
kwasek - 30 Maj 2008, 17:27

nie to nie ja nie jestem litosciwy :/
redaV - 30 Maj 2008, 17:50

kwasek napisał/a:
Ludzie nieuwierzycie co mi sie stalo z kompem :mad:
Pobralem sobie program "Icy tower Trainer" z downloadu na Icy.pl i wdarl mi sie do kompa jakis glupi wirus ktory mi zainfekowal cale dwa dyski 8O razem z wszystkimi powtorkami.
No i musialem i nadal kontynuluje wgrywanie potzrebnych programow i gier w ktore gram :neutral: A po drugie nie mam mojego najlepszego wyniku UNML 280 i UNML na turnirj 278 a najgorsze... ie mam mego rekordu flor 667 ( ale na szczescie wklejalem go na ITC :grin: )
Teraz musze od nowa grac na turniej :sad: Jestem zszokowany i sprawe z tym programem musze wyjasnic z Petrem. :mad:

Nie to że Cię Nie lubię ani nic z tych rzeczy
Ale jak ja ściągałem sobie "Icy tower Trainer" to żadny wiurs mi nie wszedł do komputera
i wszystko było tak samo :)
Wiesz nie mówię to że Cię nie lubię poprostu mówię jak było ze mną :)

kwasek - 30 Maj 2008, 17:55

spoko ;) ale moze jakas awaria albo cos w tym stylu :mad:
Nie moge przezyc ze tak piekny wynik mi przepadl :sad: :mad: :cry:

redaV - 30 Maj 2008, 17:59

hehe a ja mam pecha w tym że ciągle umieram przy 240-250 schodku :/ !!
hieh ;(
dzis o rownej 20 beda juz wyniki? na icy.pl ?

Devlin - 30 Maj 2008, 18:03

Kwasek... Aż żal duszę ściska ;) To są ewidentne kłamstwa :P UNML 278, a tu zaraz zonk! Wirus... Jasne ;) W 271 to uwierzę ;)
kwasek - 30 Maj 2008, 18:05

a uwierzysz ze tydzien temu zrobilem 275 UNML? mam ja nawet na ITC
Devlin - 30 Maj 2008, 18:08

Możesz mieć i 284 na ITC :P Chodzi mi o to, że teraz kłamiesz :P
redaV - 30 Maj 2008, 18:13

Devlin napisał/a:
Możesz mieć i 284 na ITC :P Chodzi mi o to, że teraz kłamiesz :P

A skad wiesz?
hm.. ciekawe przecieez ty nawet nie wiesz kiedy on gra w icy towera ;]

jaraf - 30 Maj 2008, 18:14

redaV napisał/a:
Devlin napisał/a:
Możesz mieć i 284 na ITC Chodzi mi o to, że teraz kłamiesz

A skad wiesz?
hm.. ciekawe przecieez ty nawet nie wiesz kiedy on gra w icy towera ;]

Ja myślę , że kłamie, bo gdyby tyle zrobil to i to zapisalby na ITC.

Devlin - 30 Maj 2008, 18:15

Heh, pozostawie bez komentarza bo widzę, że nie mam szans w dyskusji ;)
redaV - 30 Maj 2008, 18:41

ja mysle ze mial tyle...
zreszta kazdy ma swe slowo ;)

Vinyanov - 30 Maj 2008, 18:56

kwasek napisał/a:
i sprawe z tym programem musze wyjasnic z Petrem. :mad:

Akurat, nie wyrządzaj szkody Icy.pl i RaMMicHaeLowi. Możliwe, że w momencie, gdy uruchomiłeś Icy Tower Trainera, na twoim komputerze uaktywnił się jakiś wirus. Mimo wszystko, jest to wyłącznie nieprawdopodobny zbieg okoliczności, a sam Trainer jest czysty. Tak więc, Redakcji, ani kogokolwiek innego, ta sprawa nie dotyczy.

Boru napisał/a:
wez mnie wypisz kwasek. Poczekam na inny turniej.

Hej, wytrzymaj. Wątpię, aby afera, którą tutaj widzimy, zmieniła opinię Cravena o tym turnieju, więc prawdopodobnie uczestnicy otrzymają punkty IM. Wiem, że prawdopodobnie ani nie poprawisz swojej pozycji, ani nie spadniesz na czwarte miejsce, ale czy to powód, aby utrudniać sobie pobicie Syo? :)

jaraf napisał/a:
Ja myślę , że kłamie, bo gdyby tyle zrobil to i to zapisalby na ITC.

Właśnie, albo odpowiedział komukolwiek na prośby o powtórki.

redaV - 30 Maj 2008, 19:14

odszedl z powodu afery ;]
kwasek - 30 Maj 2008, 19:26

jestem na FLD :razz:
petr - 30 Maj 2008, 20:00

Ekhm
Wydawało mi się że sprawa z rzekomym wirusem w paczce z trainerem jest już dawno wyjaśniona: niektóre nadgorliwe antywirusy wykrywają basemod.dll jako coś niebezpiecznego. Ale na pewno nie doprowadza to do skasowania się danych z dysków (sic!)..
Ok, no to czekamy na wyniki

redaV - 30 Maj 2008, 20:11

petr wyniki tego turnieju o ktorej godzinie beda?
kwasek - 30 Maj 2008, 20:15

Points in 1 Round:

L.p Player Cauntry Points
1. Craven Germany 279
2. King Darek Poland 278
3. Kwazi-modo Poland 276
4. Davo Australia 268
5. Jaraf Poland 260
6. redaV Poland 252
7. Petr Poland 244
7. Baswai Netherlands 244
9. Ktos Poland 243
10 Pistoletti Poland 233

WYNIKI MOI DRODZY I POWODZENIA W DRUGIEJ RUNDZIE!
HASLO NA DRUGA RUNDE: LETOS

jaraf - 30 Maj 2008, 20:16

redaV, sam autor napisał w shoutboxie , że koło 21. Petr nie może tego wiedzieć, gdyż nie ma dostępu do powtórek i autora ( chyba ... ).
EDIT : no, już są. Aż 5 ?

Vinyanov - 30 Maj 2008, 20:21

kwasek napisał/a:

A na trzecią „litos”, tak? ;)

jaraf - 30 Maj 2008, 20:44

Vinyanov napisał/a:
kwasek napisał/a:

A na trzecią „litos”, tak?

hmm.. może.
ja wolę poslużyć się matematyką : przypuśćmy, że każda litera ( bes ę, ą, ś, ć itd... ) ma swój odpiwiednik liczbowy. haslo LOTOS wyglądałoby wtedy tak :
Kod:
12 15 19 15 18

W LETOS druga litera jest przesunięta względem drugiej z poprzedniego hasła o 10. wychodzi nam taki kod :
Kod:
12 15 19 15 18
- 00 10 00 00 00
= 12 05 19 15 18

Jeśli dalej będziemy posługiwać się tą zasadą, to od 05 jest niemożliwe odjąć 10. Należy więc poprzednią liczbę zmniejszyć do 11, a drugą zwiększyć do 15, tzw. " pożyczamy " . wychodzi nam wtedy taki kod :
Kod:
11 15 19 15 18
- 00 10 00 00 00
= 11 05 19 15 18

Zamieniając to z powrotem na litery, wychodzi nam KETOS.
Uważam jednak, iż wałkowanie dalej tajemnicy trzeciego hasła jest calkowicie bezsensowne, gdyż każdy będzie obliczał na swój sposób i każdemu wyjdzie co innego. Ja wyraziłem jedynie swój pogląd, aby pokazać ,że dyskutowanie o tym to czysta fantastyka.
Wiem, że trzecie haslo takie nie będzie i mam nadzieję, że myślicie podobnie.
Jaraf

petr - 30 Maj 2008, 20:58

Pozwolę sobie walnąć offtopic -
jaraf - w takim wieku taka wiedza o kryptologii - to naprawdę imponujące :>

redaV - 30 Maj 2008, 21:02

Elo no no tylko 6 miejsce mam slabiutko teraz trenuje na jutro juz doszlem do
261 ;p jak narazie slabo PozdRo FoR AlL :)

syo - 30 Maj 2008, 22:09

Prosta sprawa - po turnieju wszystkie powtórki do wglądu i tyle.

U mnie niestety pojawiły się sprawy ważniejsze od grania - pokaz capoeira, zaliczanie na uczelni, trening - w konsekwencji zjawiłem się w domu za późno żeby podesłać powtórkę (275). Jutro dwa kolejne pokazy, wyjazd na domek, w niedzielę kolejny pokaz.

kwasek - 30 Maj 2008, 22:19

szkoda Syo :( Mam nadzieje ze reszta graczy ktora nie podeslala dzisiaj powtorki wysle ja w nastepnych dwoch rundach.

EDIT: 2 graczy przesyla mi dzisiaj powtorki po 20.36 :/

redaV - 30 Maj 2008, 22:54

syo to do Ciebie mam nie daleko ;-) ;p ja z Cz-Wa wiec tak duzo nie jest .. ;p
mattirab - 31 Maj 2008, 00:03

A, to już wiem, skąd tyle postów nieprzeczytanych miałem.
Kwasek, będziemy mogli znaleźć gdzieś najlepsze 3 powtórki do wglądu? ;)

redaV - 31 Maj 2008, 08:49

jak wy to robicie ze tak daleko na schodkach dochodzicie XD
ja jak wejde na 250 to juz zaraz 2 schodki dalej i padam...
hieh ;( tylko raz mi sie udalo 261 ;p

kwasek - 31 Maj 2008, 09:57

moze byc Mttirab :D a gdzie je wkleic, tutaj? moze daj mi maila to ci wysle wszystkie powtorki z turnieju :D
redaV - 31 Maj 2008, 10:00

tu wklej powtorki bo tez chce obejrzec ;)
_King_DareK_ - 31 Maj 2008, 10:09

Najlepiej spakuj wszystkie powtórki do .rara (lub zipa) i wrzuć je np. tutaj: http://willhostforfood.com/ .
redaV - 31 Maj 2008, 10:21

Nom :) King DareK dobry jestes w UNML tylko 1 schodek mniej od Craven'a 2 runde muisz wygrac ;p
kwasek - 31 Maj 2008, 11:24

dobra sproboje jakos tutaj wkleic wszystkie powtorki ale to na koniec turieju ;-)
redaV - 31 Maj 2008, 11:26

i koniec dzisiejszej rundy tez o 20 ?
Vinyanov - 31 Maj 2008, 11:30

redaV napisał/a:
i koniec dzisiejszej rundy tez o 20 ?

Oczywiście, że tak. Zresztą, terminarz możesz sprawdzić w pierwszej wiadomości tematu na FLD. Odnośnik możesz znaleźć w pierwszej wiadomości tego tematu. Poszukaj, zanim coś napiszesz.

Devlin - 31 Maj 2008, 14:27

Całkiem niezły poziom biorąc pod uwagę, że dużo jest nowych graczy.
Pirochemik - 31 Maj 2008, 18:25

hmm brak czasu ale tyle wystarczy
kwasek - 31 Maj 2008, 20:50

Points in Round 2nd:

1. Craven Germany 278
1.King Darek Poland 278
3.Davo Australia 276
4. Kwazi-modo Poland 274
4. Fabian Poland 274
6. redaV Poland 261
7.Jaraf Poland 257
8. Pistoletti Poland 247
9. Ktos Poland 246

Acctuall Ranking before two rounds:

1. Craven 557
2. King Darek 556
3. Kwazi-modo 550
4. Davo 544
5. Jaraf 517
6. redaV 513
7. Ktos 489
8.Pistoletti 463
9. Petr 244
10. Fabian 274
11. Baswai 244

Password for 3rd round: LYTOS

Chyba after, zamiast before? Lepiej tu na polski przetłumaczyć zamiast dawać to z FLD ;) i jeszcze chyba błąd liczbowy jest? / Mattirab

Pisto-Letti - 1 Czerwiec 2008, 00:29

Jest :D Pobiłem kogoś o jeden schodek :D Jak miło nie być ostatnim, zwłaszcza jak na debiut
jaraf - 1 Czerwiec 2008, 09:18

Kwasek, spóźniłeś się o 50 minut :twisted: .
Vinyanow - nie myliłeś się tak bardzo, że ostatnim haslem będzie LITOS. pomylka leżała w samogłosce "I" która została zamieniona na "Y" :grin: .
Ja aż piąty ? No no .. chyba muszę się przylożyć, żeby tego nie stracić ;-) .

redaV - 1 Czerwiec 2008, 11:33

Jaraf bede walczyl o 5 pozycje ;p :razz: :razz: :razz:
Neo - 1 Czerwiec 2008, 12:09

jaraf napisał/a:
Jeśli dalej będziemy posługiwać się tą zasadą, to od 05 jest niemożliwe odjąć 10. Należy więc poprzednią liczbę zmniejszyć do 11, a drugą zwiększyć do 15, tzw. " pożyczamy " . wychodzi nam wtedy taki kod :
Kod:
  11 15 19 15 18
- 00 10 00 00 00
= 11 05 19 15 18

Zamieniając to z powrotem na litery, wychodzi nam KETOS.

Wydaje mi się, że pominąłeś ważny aspekt. :) Skoro "cyframi" w naszym systemie liczbowym są litery (przyjmijmy, że należące do alfabetu angielskiego), to znaczy, że wartość cyfry może wynosić od 1 (dla "A") do 26 (dla "Z")*. To oznacza, że operujemy na pozycyjnym systemie liczbowym o podstawie 26. Dlatego, pożyczając z pierwszej pozycji "jeden" i zmniejszając ją do 11, do drugiej należy dodać całą podstawę systemu - więc drugą należy zwiększyć nie do 15, ale do 31.

Do tego mała poprawka - jeśli operujemy na alfabecie angielskim, to "S" ma numer 19, a "T"=20 - bo przed nimi występuje też "Q".
Kod:
  11 31 20 15 19
- 00 10 00 00 00
= 11 21 20 15 19

Co daje nam, jak widać, KUTON. Nie, proszę bez żadnych dziwnych skojarzeń :D

*tak, wiem, skrupulatny czytelnik zauważy, że liczby powinny być numerowane od 0 dla "A" do 25 dla "Z"... przyjąłem to uproszczenie, ze względu na to, że jaraf użył go w swoich obliczeniach - nie chciałem zbytnio komplikować, chodziło mi bardziej o sens...

jaraf - 1 Czerwiec 2008, 12:16

Neo napisał/a:
Co daje nam, jak widać, KUTON.

Faktycznie, pominąłem to. Ale i tak, i tak , jak to przewidziałem, żadne z tych haseł nie jest prawdziwym haslem na trzecią rundę. Jak napisałem w poście o dwie pozycje wyższym od tego, najwięcej racji miał Vinyanow z hasłem " LITOS " .

kwasek - 1 Czerwiec 2008, 13:19

Jak tutaj wkleic wszystkie powtorki po turnieju?

EDIT: Wątpię w to abym dzisiaj cos dobrego ugral :( . Nie mam dzis szczescia w stopniach :sad:

Devlin - 1 Czerwiec 2008, 13:20

Tutaj daj link ;)
kwasek - 1 Czerwiec 2008, 14:08

zauważyłem ;-) wszystkie powtorki wkleje na koniec turniej ;)

EDIT: 253 UNML :(
Nie mam dzis szczescia w stopniach

redaV - 1 Czerwiec 2008, 17:35

kurde :/ ja tez no form ;/ tylko 243 :(
kwasek - 1 Czerwiec 2008, 17:54

niestety redaV :( teraz napewno nie bede juz na podium. ale co tam ;-) i tak dzieki wam wszystkim za wspaniala rywalizacje ;-) a tobie zycze powodzenia redaV, mam nadzieje ze ono sie usmiechnie do Ciebie o do mnie nie ;-)
redaV - 1 Czerwiec 2008, 20:28

wzajemnie :)
kwasek - 1 Czerwiec 2008, 20:41

Points in Round 3rd:

1. Craven 279
2. King Darek 277
3. Kwazi-modo 266
4. Davo 260
5. Ktos 253
6. Jaraf 248
7. redaV 227
8. Baswai 209

TOTAL RANKING:

1. Craven 836
2. King darek 833
3. Kwazi-modo 816
4. Davo 804
5. Jaraf 765
6. Ktos 742
7. redaV 740
8. Pistoletti 463
9. Petr 244
10. Fabian 274
11. Baswai 244

CONGRATULATINS CRAVEN AND PEOPLE :D

Gratulacje dla wszystkich Polaków, którzy brali udział w turnieju ;D

kacper - 1 Czerwiec 2008, 20:41

tak
Treściwe jak nie wiem. Polecam "regulamin" ;) . / mattirab

syo - 1 Czerwiec 2008, 21:23

Turniej bez większego polotu i zainteresowania ale nie było większych kłopotów, do których można by się przyczepić.
Jak na pierwszy raz - dobrze :)

Mauster15 - 2 Czerwiec 2008, 14:07

Kiedy sie zaczyna nastepny turniej :?: :?: :?:
redaV - 2 Czerwiec 2008, 16:50

nie wiadomo ;] ja chcialbym zrobic ale nie dostalem odpowiedzi od "adminow" ;) wiec poczekam XD jak sie dowiem to wam powiem ;p
Vinyanov - 2 Czerwiec 2008, 16:59

redaV napisał/a:
ja chcialbym zrobic ale nie dostalem odpowiedzi od "adminow"

Kiedy chcesz, wtedy zakładasz. (W dziale Turnieje). Wolna wola. :)

petr - 2 Czerwiec 2008, 21:13

Nie wiem jak IM, ale polski terminarz do końca czerwca będzie dość napięty, nie ma więc sensu niczego dodatkowego organizować...
Zdradzę trochę i powiem, że chodzi o TT8 i MP2008. ;)

Vinyanov - 2 Czerwiec 2008, 22:02

petr napisał/a:
polski terminarz do końca czerwca będzie dość napięty, nie ma więc sensu niczego dodatkowego organizować...

dev, nie słuchaj tego. Skandujemy: Wszyscy chcemy turnieju WM! :D

kwasek - 4 Czerwiec 2008, 12:56

Davo zamieścił na forum FLD w temacietego turnieju IM punkty, lrcz dp tej pory Craven nie odpowiedzial. Poczekamy lecz punkty mozna juz zobaczyc, jakie Davo naipsal według siebie ;-)
Devlin - 4 Czerwiec 2008, 16:45

Oj, to już po turnieju ;) Jakoś szybko poszło i bez echa...
redaV - 9 Czerwiec 2008, 09:26

Vinyanov napisał/a:
redaV napisał/a:
ja chcialbym zrobic ale nie dostalem odpowiedzi od "adminow"

Kiedy chcesz, wtedy zakładasz. (W dziale Turnieje). Wolna wola. :)

I tak wlasnie zrobilem ale temat zostal usuniety nie wiem z jakiego powodu

syo - 9 Czerwiec 2008, 13:02

Cytat:
I tak wlasnie zrobilem ale temat zostal usuniety nie wiem z jakiego powodu

Przejrzyj dobrze forum, temat został przeniesiony tutaj.

kwasek - 12 Czerwiec 2008, 08:17

IM points
1. Craven 30
2. King darek 26
3. Kwazi-modo 23
4. Davo 20
5. Jaraf 18
6. Ktos 16
7. redaV 14
8. Pistoletti 13
9. Baswai 12
10. Fabian 11