Forum Icy.pl
Forum polskiego serwisu Icy Tower

Pomoc - Błąd podczas instalacji gry

Gospo - 8 Sierpień 2008, 14:00
Temat postu: Błąd podczas instalacji gry
Gdy prubuje zainstalowac icy tower to mi wyskakuje błąd :( ((
Co mma zrobić????

http://www.bankfotek.pl/view/115590

Vinyanov - 8 Sierpień 2008, 15:12

Hej. Gdy użyć Google, i wyszukać numer 0x8007003, można przeczytać, że problem powodują niewłaściwe ścieżki, lub podobnie. Oprócz tego, gdy szukać dalej, widzimy, że błąd oznacza: nie znaleziono katalogu. Wikipedia zgłasza, że błąd spowodował system operacyjny (żadna nowość). Metoda IPersistFile::Save zapisuje pliki (znowuż, łatwo zgadnąć).

Rozwiązanie? Hm, zainstalować Icy Tower wewnątrz innego katalogu? Na innym dysku? Lub może, spróbować pobrać instalator ponownie? Albo – o, przecież. Pobierz Icy Tower 1.3.1 Package, czyli pliki Icy Tower. Już rozpakowane, nie wymagające instalacji. :)

Artur - 8 Sierpień 2008, 15:16

Błąd wyskakuje przy uruchamianiu instalatora? Jeżeli tak, to pobierz jeszcze raz IT.
Devlin - 8 Sierpień 2008, 16:33

Może na początek opisz ten błąd?
Doob - 8 Sierpień 2008, 18:14

@up
Ty naprawde pusty jestes ._.

Artur napisał/a:
Błąd wyskakuje przy uruchamianiu instalatora? Jeżeli tak, to pobierz jeszcze raz IT.

Tak, to czesto sie zdarza, blad podczas sciagania i konczy sie to bledami :)

Vinyanov - 8 Sierpień 2008, 18:19

Doob napisał/a:
Ty naprawde pusty jestes ._.

Nie, Devlin słusznie zażądał dodatkowych okoliczności. Np. preferencji użytkownika odnośnie miejsca instalacji, wersji IT, momentu instalacji, gdzie zostaje przerwana (co zauważył Artur). Chociaż faktycznie, słowo „opisać” zostało nieszczęśliwie dobrane. :)

Gospo - 8 Sierpień 2008, 22:23

Udało mi się sciągnąć ale nie IC 1.3.1 tylko 1.3 (pewnie to przez te zasraną viste!)
Artur - 9 Sierpień 2008, 00:53

Rozumiem, że ściągnąłeś 1.3. Ale nawet nie spróbowałeś ponownie ściągnąć 1.3.1? Czy próbowałeś? Mam na kompie zarówno XP, jak i Vistę, i nie mam pod tym drugim systemem problemów z działaniem wersji 1.3.1.
Mogą być też zabezpieczenia, które da się jakoś we właściwościach pliku hmm.. wyłączyć. Ale tego typu problem w żadnym wypadku nie dotyczy zabezpieczeń.