Forum Icy.pl
Forum polskiego serwisu Icy Tower

O tworzeniu postaci i modów - Jak zmienić kolor czcionek używanych przez grę?

DrKramer - 5 Kwiecień 2004, 23:02
Temat postu: Jak zmienić kolor czcionek używanych przez grę?
JaK ZmIeNiC KoLoR LiTeR W It ... dZiSiAj pRzEcHrZcIlEm sIe nA ChArAkTeR NeO ... I CzArNo zIeLoNe lItErKi sA NiEcZyTeLnE ...cZy jEsT SpOsOb aBy tO ZmIeNiC ??
gandzia - 6 Kwiecień 2004, 00:12
Temat postu: kolor liter
chyba niestety sie nie da, bo kazdy charakter ma swoje kolory i tak juz musi byc. chociaz sa tu pewni tajni agenci hakerzy, ktorzy potrafia robic duzo roznych dziwnych rzeczy z IT..... patrz temat "wloski monster" :) :) :)
Vinyanov - 6 Kwiecień 2004, 11:10
Wydaje mi sie, ze trzeba otworzyc plik z grafikami postaci w jakims programie z obsluga palet kolorow i podmienic w palecie tego pliku :razz: kolory odpowiadajace Eyecandy (bo to chyba o nie chodzi?) na inne, bardzej czytelne (korzystajac z tabeli podajacej, ktora pozycja w palecie za co odpowiada)... Ale nie za bardzo wiem, jak to zrobic. :grin:
Doktor(wiko) - 8 Kwiecień 2004, 12:51
Temat postu: Re: kolor liter
DrKramer napisał/a:
JaK ZmIeNiC KoLoR LiTeR W It ... dZiSiAj pRzEcHrZcIlEm sIe nA ChArAkTeR NeO ... I CzArNo zIeLoNe lItErKi sA NiEcZyTeLnE ...cZy jEsT SpOsOb aBy tO ZmIeNiC ??

Jest jedna rzecz bardziej nieczytelna niz czarno-zielone literki: twoj post. :) Bo mam Nea, ktory jest zielony i "w matrixie", ale mam tez Nea normalnego, chociaz nigdy nim nie gralem, wiec on moze ma normalne literki... jeszcze sie zobaczy.

Fayl - 8 Kwiecień 2004, 15:03
Viny napisał/a:
Wydaje mi sie, ze trzeba otworzyc plik z grafikami postaci w jakims programie z obsluga palet kolorow i podmienic w palecie tego pliku kolory odpowiadajace Eyecandy

Heehe, jasno to wytlumaczyles. :p Z tym, ze jak sie otwiera w czymkolwiek te fonty z grabbera, to one juz sa czarne na zoltym tle... Jak dla mnie, jedynym sposobem na zmiane literek jest calkowite stworzenie ich od nowa... :sad: Troszeczke pracochlonne :D

Vinyanov - 8 Kwiecień 2004, 15:15
Fayl napisał/a:
Viny napisał/a:
Wydaje mi sie, ze trzeba otworzyc plik z grafikami postaci w jakims programie z obsluga palet kolorow i podmienic w palecie tego pliku kolory odpowiadajace Eyecandy

Heehe, jasno to wytlumaczyles. :p

Moze wytlumaczylbym jasniej gdybym tylko znalazl jakis program z porzadna obsluga tych... nieporzadnych :D palet. :razz:

A co do zoltego tla - wlasnie, mi tez czasami (ale nie zawsze) tak robi i nie mam idei dlaczego. ;] Ale wazne, ze da sie zmieniac ich ksztalt. :grin:

Cytat:
Jest jedna rzecz bardziej nieczytelna niz czarno-zielone literki: twoj post

To samo chcialem napisac. :wink:

Doktor(wiko) - 8 Kwiecień 2004, 18:36
Wiecie co?? Najlepiej bedzie, jesli Neo sie tu wypowie. :)
DrKramer - 8 Kwiecień 2004, 19:59
Cytat:
Cytat:
Jest jedna rzecz bardziej nieczytelna niz czarno-zielone literki: twoj post

To samo chcialem napisac.

wiadomo o co lazi